Om Siem Design

Hej,

Tack för att Du besöker min Hemsida!

 

Det är jag som är formgivare och keramiker på Siem Design. Uppvuxen på Ingarö i Stockholms Skärgård, med naturen som främsta inspirationskälla och sinnet fyllt av fantasi, visste jag tidigt att jag förr eller senare skulle ägna mig åt ett kreativt yrke.

Något som ytterligare har utvecklat mitt formspråk är att jag har haft förmånen att bo och leva i fem olika länder, där jag fick möjligheten att sätta mig in i det vardagliga livet under längre perioder. Platser med både mindre eller större skillnader utifrån mitt svenska perspektiv, Neustadt an Der Weinstrasse (Tyskland), London (Storbritannien), Johnsson City i Tennessee (USA) och Montreal (Kanada). Under senare år har jag även haft glädjen av att bo i Göteborg.

 

En stor del av mitt liv har präglats av att jag är mamma till fyra Härliga Barn i olika åldrar. Denna Oerhörda Ynnest att få följa en människa på hennes första färd i livet är alldeles, alldeles Underbar…

 

I min konstnärliga utveckling har jag mer och mer kommit att ägna mig åt leran, ett material som låter sig formas till de mest skiftande skapelser, och som dessutom går att forma till användbara och estetiskt tilltalande bruksföremål.

 

Utbildningar som har givit mig en del av mina tekniska grunder är bl. a Keramikskolan i Göteborg, Visual art Center i Montreal och Dalarö Folkhögskolas 2-åriga Estetiska Utbildning i Stockholm.

Min Önskan är att skapa en Tidlös Design med en Hållbar Kvalitet som tilltalar alla våra sinnen, och som passar både till Vardags och till Fest.

 

Varma Hälsningar
Susanne I E Mattsson